Isnin, Mei 25, 2009

Jernihnya hati seorang Wanita tetapi Wanita jugakah yang mengeruhkannya?

Kali ini saya sekadar mengambil ikhtibar dari kisah orang lain. Pastilah kisahnya seperti mana yang saya lakarkan sebelum ini di dalam tajuk Mengapa lelaki pula yang dipersalahkan? - Poligami. (sila baca di sini)

kali ini saya terdorong mencoretkan kembali laporan akhbar dari Harian metro (baca pautan ini). Cerita itu membuka hati saya merenung sejenak tentang hati wanita yang juga ada kejernihannya dan ada kala pula dikeruhkan oleh wanita itu sendiri?.

ermmm... entahlah, sesungguhnya saya masih lagi mencari-cari cahaya NYA. Moga-moga akan bertemu pada akhirnya.

5 Komen:

Na Shari berkata...

Akhirnya terbongkar juga segala rahsia...

Ntah la...Na taknak komen sangat...isu ni sangat-sangat sensitif...

@LiYaNNuaR berkata...

buang yg keruh... ambil yg jernih... back to basic... nampak semacam simple je kan... tapi??

Cik Zahora berkata...

entah la.. peremepuan mana yang tak cemburu kan.. huhu.. sedangkan masa couple lagikan dah jlez. hik3

zAkiAh_AbDuL berkata...

blog ni cm best je. tapi sekarang tak boleh bace sgt sbb tgh exam . hehe.

Abgbent berkata...

Saja mengambil kesempatan waktu ini untuk melakarkan kembali komentar balas buat saudara-saudaraku yang dikasihi,

Buat adikku Na Shari,
Rahsia itu masih belum terbongkar semuanya. Hanya DIA yang mengetahui kisah sebenarnya.

@Liyanannuar, Haáh nampak macam simple jer, tapi bila sebut berkaitan dengan perasaan, pastilah amat pedih untuk diluahkan. Bak kata pepatah hati ini umpama kaca yang mudah tercalar dan pecah.

Cik Zohra, cemburu juga sebahagian dari sifat setiap insan. Tapi yang merbahaya bila disebut cemburu buta.

Adikku Zakiah Abdul,
Hah! abiskan dulu exam tu baru baca kisah orang dewasa ini. heheee

Catat Ulasan